THE SENSATIONAL COUNTRY BLUES WONDERS! – THE ADVENTURES OF A PSYCHEDELIC COWBOY

Artiest info
Website
facebook
 

Gary Van Miert is een singer-songwriter en gitarist uit Jersey City in Hudson County in de Amerikaanse staat New Jersey. Zijn handelsmerk is het fuseren van country-, honky tonk-, folk-, gospel- en bluesmuziek in een geheel eigen entertainende sound die hij opneemt op zijn platen die uitgebracht worden onder de vertolkersnaam ‘The Sensational Country Blues Wonders!’. De debuutplaat “The World Will Break Your Heart” verscheen in 2020 net voor de uitbraak van de coronacrisis waardoor de internationale aandacht voor het album grotendeels werd ondergesneeuwd.

Op het hoesje van zijn meest recente album “The Adventures Of A Psychedelic Cowboy” schrijft Gary Van Miert dat het hierbij gaat om tien zeer introspectieve, grappige, fantasierijke en spirituele songs waarin hij bij het schrijven beïnvloed werd door psychedelische muziek en kunst uit de jaren zestig van artiesten als ‘Jimi Hendrix Experience’, ‘13th Floor Elevators’, Peter Max en de Spaanse kunstschilder Salvador Dali. Maar ook de traditionele countrymuziek, de sound van iemand als de Ierse nomadische singer-songwriter Lewis Carroll en de uit de sixties stammende Britse popmuziek van ‘The Kinks’ en ‘The Beatles’ dienden als inspiratiebron voor de liedjes die op deze plaat te horen zijn.

“The Adventures Of A Psychedelic Cowboy” bestaat uit tien songs die Gary Van Miert buiten zijn gebruikelijke comfortzone tijdens de twee jaar durende corona-isolatieperiode heeft gecomponeerd. Als een klassieke doorwinterde entertainer brengt hij liedjes als “There’s A Hole In The Fabric Of My Reality”, de met pedal steel doorspekte countryrockers “I’m Beginning To Live In The Light” en “I’m A Caterpillar”, de melodieuze songs “Airwaves”, “Life Is So Freaking Beautiful”, “Music Of The Spheres” en “The Psychedelic Cowboy Song” die u op de bijgaande video kunt beluisteren.

Helemaal aan de andere zijde van het muzikale universum bevindt zich een honky tonk-liedje als “Breathe” met bombardon in de begeleiding en rock’n’roll-nummers “I’ve Got Memphis On My Mind” en afsluiter “God Is Gonna Take Me Home” dat als gospelnummer zou kunnen dienst doen in één of andere evangelistische kerkdienst. Deze plaat van ‘The Sensational Country Blues Wonders!’ is vooral bedoeld als puur entertainment en in dat opzet lijkt Gary Van Miert ons helemaal geslaagd te zijn.

(valsam)